Pajero 4WD Club of Victoria Public Forum Pajero 4WD Club of Victoria Public Forum

Go Back   Pajero 4WD Club of Victoria Public Forum > Vehicles > Challenger/ Pajero Sport > PB -PC Challenger 2009 - 2014

PB -PC Challenger 2009 - 2014 Covering 2.5 HP diesel

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 30-09-10
masgrob masgrob is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Western Sydney
Posts: 121
Default

Quote:
Originally Posted by WITTNALL View Post
Thanks wasarangie for the information l will certainly arm myself with this information when l go to the dealership on Tuesday.
Hey dude dont worry about the dealer, go to the catholic church, and get a priest to fix the problem, what date did you buy.
__________________
If I can get out of work, Its worth a try. Play Hard
Reply With Quote
  #12  
Old 30-09-10
Stevie-Ray's Avatar
Stevie-Ray Stevie-Ray is offline
Valued Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Peakhurst, Sydney
Posts: 3,434
Talking Was it you who bought the Incubus Poltergeist wheels?

Quote:
Originally Posted by masgrob View Post
Hey dude dont worry about the dealer, go to the catholic church, and get a priest to fix the problem, what date did you buy.
Maybe that's why the Traction-Control unit is taking over the control of your Challenger?

Cheers
__________________
Steve

Runner-Paj; '95 NJ SWB 2.5L TD GL J-Top, low kms Project-Paj; '92 NH SWB 3.0L V6 GLS Hardtop Triple-pack, also low kms. Donor Paj; '92 NH SWB 3.0L V6 GLS Hardtop Triple-pack, with some parts & goodies to go onto other GLS.
"I try to take life one day at a time, but sometimes several days attack me all at once!"
Reply With Quote
  #13  
Old 30-09-10
zacc zacc is offline
Valued Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 423
Default

Throw some holy water on it .
Reply With Quote
  #14  
Old 30-09-10
TheTaipan TheTaipan is offline
Banned
 
Join Date: Jan 2009
Location: sydney
Posts: 2,658
Default

Quote:
Originally Posted by zacc View Post
Throw some holy water on it .
Do you know how priests make holy water???? They boil the hell out of it.
Reply With Quote
  #15  
Old 30-09-10
WITTNALL's Avatar
WITTNALL WITTNALL is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Don Valley Victoria
Posts: 74
Default

LOL There seems to be some comedians amongst us, thanks for the good humor much appreciated. From now on I will have to carry my rosary beeds with me......
Reply With Quote
  #16  
Old 14-10-10
wasarangie's Avatar
wasarangie wasarangie is offline
Valued Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Ocean Grove
Posts: 1,080
Default

Wittnal how did you go with this problem?
__________________
SOLD MY11 PB LS Challenger Manual,

MY18 Ford Ranger Wildtrak, Auto. Smartbar Stealth. Warn 9k winch, Redarc dual battery system. over tub rack system. Minecorp phone mount. Folding Phone and UHF antennae mounts. 9" LED driving lights. Assortment of extras from Tickford.
Reply With Quote
  #17  
Old 17-10-10
WITTNALL's Avatar
WITTNALL WITTNALL is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Don Valley Victoria
Posts: 74
Default

Still working on it, as there are still no codes coming up on the computer its like finding a needle in a haystack. As things would have it the car ran perfectly on the Tuesday, so its a matter of getting the car back to the dealer on a bad day. I dont think its just as simple as the tyres throwing the computer out. We have had ALOT of rain which seemed to make things worse especially with the green lights on the dash.
Im just a bit over it all at the moment.
Reply With Quote
  #18  
Old 17-10-10
Ballfyboy's Avatar
Ballfyboy Ballfyboy is offline
Valued Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Brisbane
Posts: 606
Default

Keep with it. Ours went into limp mode 24 times on our Cape York trip. At least I had a fault code even if they could not work out why it was coming up..... Had it back to the dealer in Brisbane this time and they have replaced the manifold so hopefully ours will be fine from now on.

Its shitty when you know something is not right on a new car when you have just spent quite a fair sum of money.

IMO when they blame things like the tires being a different size that is just being lazy and I think they are taking you for a fool. While mine was just in I got a call giving me grief over a 50mm suspension lift! They told me that I need to lengthen the brake hose or it will snap. Considering I have been on a 6 week trip over some of the most roughest bastard tracks not to mention all the work at LMP & Levuka and the brakes still work speaks for itself. Then they called me to say that the lift has made the vacuum hose for the diff lock come off and "I NEED TO COME AND PICK IT UP AND GET A NEW LONGER ONE PUT ON, BRING IT BACK SO THEY CAN CLEAR THE FAULT CODE AND TEST DRIVE IT". I was obviously under the impression that they called themselves a friggen service department for a reason. After explaining that I dropped it off to them to service and that surely somebody there could cut 30 cm of vacuum hose off and push it on I was put on hold and eventually told that yes it could actually be done. When my wife picked it up we were charged $180 dollars for the 30 cm piece of said vacuum hose!!! I cannot wait until I get the customer satisfaction report for that one.

On top of all that I sill don't believe that the lift had anything to do with it as I am quite sure that the new rear shocks only have about another 10 or 15 mm actual travel. I am going to take one off and compare it to the old ones that I have kept when I get a chance so I know I am 100% correct before going right off.

Sorry for the rant and hijack. If you don't get any satisfaction go to another dealer and give the MM hotline a call and tell they you are going to buy a Prado. After I did that things actually started happening.
__________________
NX Pajero with a ARB Frontier LR tank and some semi-big ideas.
Reply With Quote
  #19  
Old 17-10-10
Stevie-Ray's Avatar
Stevie-Ray Stevie-Ray is offline
Valued Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Peakhurst, Sydney
Posts: 3,434
Lightbulb Have them check the sensors...

...as its more likely to be a damaged or faulty sensor at the axle that's causing your problem. Different tyres shouldn't cause an issue like you've described but water in a sensor could.

Cheers
__________________
Steve

Runner-Paj; '95 NJ SWB 2.5L TD GL J-Top, low kms Project-Paj; '92 NH SWB 3.0L V6 GLS Hardtop Triple-pack, also low kms. Donor Paj; '92 NH SWB 3.0L V6 GLS Hardtop Triple-pack, with some parts & goodies to go onto other GLS.
"I try to take life one day at a time, but sometimes several days attack me all at once!"
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time now is 03:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.