Pajero 4WD Club of Victoria Public Forum Pajero 4WD Club of Victoria Public Forum

Go Back   Pajero 4WD Club of Victoria Public Forum > Vehicles > Generation 1 Pajero

Generation 1 Pajero NA - NG Models 1983 - 1991

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 28-06-12
Craig- Craig- is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Adelaide
Posts: 30
Default 2.6 Running Hot

Hey guys.. my gen 1 paj was running fine.. always on the line no matter what i was doing. thermos working fine and all.. but all of a sudden it just seams to run above the line and every week or so it gets a "notch" or about 2mm further up the guage coz it doesnt have notches. i have flushed the coolant, its a reconditioned engine, new hoses and whole new radiator. could this be the thermostat messing up? its also only really started running hotter since the weather has dropped to about 5 degrees after dark.

any help will be very appreciated! i need it fixed asap so it runs back on the line and doesnt get any hotter!

Thanx
Reply With Quote
  #2  
Old 28-06-12
big mik big mik is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Adelaide
Posts: 335
Default

for the price of a thermo throw a new one in, or take it out and see what it reads.......... not the best solution in the colder months.
Reply With Quote
  #3  
Old 29-06-12
scorpion 42 scorpion 42 is offline
Valued Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: London. uk
Posts: 637
Default post thread

Has big mik says, also question, does the heater blow hot or medium heat, when you switch it on and if you do, does the needle drop any on the dial.
Reply With Quote
  #4  
Old 29-06-12
Craig- Craig- is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Adelaide
Posts: 30
Default

There is twin 16" thermos on a massive alloy radiator. the thermos both work fine.

The heater gets very hot.. and it also runs hot when driving not using the thermos.

basicly i dont know where to start..
Reply With Quote
  #5  
Old 29-06-12
scorpion 42 scorpion 42 is offline
Valued Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: London. uk
Posts: 637
Default post thread

Quote:
Originally Posted by Craig- View Post
There is twin 16" thermos on a massive alloy radiator. the thermos both work fine.

The heater gets very hot.. and it also runs hot when driving not using the thermos.

basicly i dont know where to start..
Okthen this tells us that the radiater has blockages and needs roding, so its off to a radiater place and have them get the rad out and cleaned, otherwise your going to blow the head gasket any time soon.
Reply With Quote
  #6  
Old 29-06-12
Robin Robin is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: monbulk. vic
Posts: 329
Default

water pump maybe?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NT 3.2 DiD. Auto - running hot up long inclines! Tiger_DFT Generation 4-2 Pajero 11 29-12-12 11:00 AM
running hot!!! kippakoop Generation 2 Pajero 7 04-04-11 08:40 PM
NH v6 stalling when engine bay is hot BlueJ Generation 2 Pajero 10 20-02-10 09:54 PM
Motor running hot? RobboPajero Generation 4-1 Pajero 11 29-12-09 08:47 PM
Coleman Hot Water On Demand Unit marcthelegend Product reviews and New releases 8 25-08-09 05:07 PM


All times are GMT +10. The time now is 10:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.