Pajero 4WD Club of Victoria Public Forum Pajero 4WD Club of Victoria Public Forum

Go Back   Pajero 4WD Club of Victoria Public Forum > Vehicles > Generation 4-4 Pajero

Generation 4-4 Pajero NX model 2014 -

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 14-09-17
bullet4x4 bullet4x4 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: toowoomba
Posts: 27
Default

Quote:
Originally Posted by vladguan View Post
Ahh OK, TC in your case is torque converter then.

I found what U1100 and U1102 mean but no idea what U3FFF is:

U1100:
http://faq.out-club.ru/download/paje...0002700ENG.HTM

U1102:
http://faq.out-club.ru/download/paje...0006100ENG.HTM
Sorry no its the traction control mod
__________________
2015 NX 265/65/18 bfg ko2's, TC mod ,radio speed wire mod, redarc BC , ARB CC bullbar ,old school bright as f#*k hellas,GME 4500, 2" king springs/ bilstiens
Reply With Quote
  #12  
Old 14-09-17
vladguan's Avatar
vladguan vladguan is offline
Valued Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Adelaide
Posts: 2,143
Default

Quote:
Originally Posted by bullet4x4 View Post
Sorry no its the traction control mod
In that case, I would check to see if any of the wires has come lose.
Reply With Quote
  #13  
Old 14-09-17
bullet4x4 bullet4x4 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: toowoomba
Posts: 27
Default

Thanks for the info i will start checking things out next week when i get access to the car
__________________
2015 NX 265/65/18 bfg ko2's, TC mod ,radio speed wire mod, redarc BC , ARB CC bullbar ,old school bright as f#*k hellas,GME 4500, 2" king springs/ bilstiens
Reply With Quote
  #14  
Old 15-09-17
nj swb's Avatar
nj swb nj swb is offline
Administrator
 
Join Date: Jun 2007
Location: Adelaide
Posts: 4,154
Default

Quote:
Originally Posted by bullet4x4 View Post
Thanks for the info i will start checking things out next week when i get access to the car
If your bull bar has DRLs it could be an issue with that wiring. M_and_m had a problem with a failed diode in the ARB loom doing strange things (similar to your experience, but a little different).

I guess that is why MMA suggested an auto sparky - they suspect it's an accessory problem, therefore not theirs.
__________________
NT Platinum. DiD Auto with 265/70R17 MT51, Lift, Lockers, 3.15 gears, LRA Aux tank, bullbar, winch, lights, lots of touring stuff. Flappy paddles. MMCS is gone!

Project: NJ SWB. 285/75R16 ST Maxx, 2" OME suspension, 2" body lift, ARB 110, 120l tank, bullbar, scratches, no major dents. Fully engineered in SA. NW DiD & auto in place - a long way to go....
Reply With Quote
  #15  
Old 15-09-17
pauld's Avatar
pauld pauld is offline
Valued Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Melbourne
Posts: 2,216
Default

Yep, I was going to suggest a ground problem to lights, I was more thinking parkers & headlights as turning these off remove the problem. Might be able to be more targeted - turn off headlights or parkers solves problem?
__________________
2015 NX, ARB Bullbar, Bilstein / Lovells HD Front and Kings SP Rear, Polyairs, 17" NP Exceed wheels, D697 LT265/65/17, STEDI Cree 24" 120Watt light bar, Tracklander 2100 Roof Cage, Bushskinz side steps and bash plates, 200AH of Batts under rear floor via Redarc 40 Amp, cargo barrier with custom rear shelf up high, TC mod, EGR mod, catch can, iPhone4 with OBD app, USB ports in all 3 rows, custom storage in rear passenger guard.
Reply With Quote
  #16  
Old 15-09-17
bullet4x4 bullet4x4 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: toowoomba
Posts: 27
Default

Yes you both might be right that is what i was thinking it is definitely related to the lights i was thinking light switch but ill start at the spot lights
__________________
2015 NX 265/65/18 bfg ko2's, TC mod ,radio speed wire mod, redarc BC , ARB CC bullbar ,old school bright as f#*k hellas,GME 4500, 2" king springs/ bilstiens
Reply With Quote
  #17  
Old 18-09-17
m_and_m's Avatar
m_and_m m_and_m is offline
Valued Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Tea Tree Gully, Adelaide
Posts: 1,181
Default

Quote:
Originally Posted by nj swb View Post
If your bull bar has DRLs it could be an issue with that wiring. M_and_m had a problem with a failed diode in the ARB loom doing strange things (similar to your experience, but a little different).

I guess that is why MMA suggested an auto sparky - they suspect it's an accessory problem, therefore not theirs.
Here's the thread I posted about it.
https://www2.pajeroclub.com.au/forum...ad.php?t=54695

yes, similar but different.

My problem was related to the electrics in the ARB Bar causing current feedback (from the lights) to somehow cause power to bypass the ignition switch. I mean, I could take out the key and the car was still running!

What I've since learnt is:

The DRLs have two power inputs - so they are brighter in the daytime and dimmer at night (i.e. headlights on).
The ARB bar has only one intensity for the DRLs, so these two power inputs are combined via two diodes. The diode clearly failed and fixing this resolved the problem...for a while.
However what as not resolved is WHY the diode failed in the first place. Back in April in the high country the problem re-appeared after a solid day of wet driving and mud puddles.
Took it back, and this time they just cut the seconds power wire. My parting remark to them was "ok, so now you've just moved the problem somewhere else! I bet I'll be back."

Problem went away, until July when we had our first descent winter rains.
I eventually worked out water was the culprit. I disconnected the BBBar wiring harness and all was ok for over a month.
So, back I went. This time referred an auto elec.

Only last week I had the BBar completely rewired (at ARB expense) with a complete new set of electrics - harnesses, indicator lights etc.
Auto-electrician also ensured the harness was the correct length, properly covered entirely in heat shrink, and soldered every joint.

With any luck my issues are now solved - time will tell.

My only suggestion for your problem is to start disconnecting things in any way related to the lights. incidentally, I also had some really weird errors occur when the OBD2 ultra-gauge was not plugged back in properly by the dealer during a service. If the CAN bus gets bad data, all hell breaks loose.
__________________
2016 NX Exceed 3.2 DiD, BFG 265/65R18 | ARB BBar | OME 2" lift | Airbags | Safari snorkel | GME 3510WS UHF | Towbar | Tow pro elite ECB | Full Bushskinz UBP and side steps | TPMS | HID highbeam upgrade | 9" LED spots | 100Ahr Aux. Battery | Oil catch can | GPS | PLB | Sat-phone | Flappy Paddles & paddle-mate for auto Build thread here
RETIRED 2003 NP Exceed 3.2 DiD Lots of mods
Reply With Quote
  #18  
Old 18-09-17
starjunk's Avatar
starjunk starjunk is offline
Valued Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Sydney
Posts: 687
Default

Agree re the dongle thing. I was getting the Canbus timeout code with the $5 cheapie 327dongle. Switched to an $80 LX and no problem since.
The same cheap dongle also used to bring up the CEL on my Mazda, so I never used it in there.
It's now in the bin. (The dongle, not the Mazda)
__________________
'92 NH GLS LWB 3.0V6 A/T ...sold Please DON'T consider
'06 NP VR-X LWB Turbo Diesel Sports A/T..sold Please consider
'96 NJ GLX LWB Turbo Diesel M/T..sold . Loved that car
'08 NS GLX LWB Turbo Diesel M/T...daily driver. Wake up and Drive!
Reply With Quote
  #19  
Old 18-09-17
bullet4x4 bullet4x4 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: toowoomba
Posts: 27
Default

Quote:
Originally Posted by m_and_m View Post
Here's the thread I posted about it.
https://www2.pajeroclub.com.au/forum...ad.php?t=54695

yes, similar but different.

My problem was related to the electrics in the ARB Bar causing current feedback (from the lights) to somehow cause power to bypass the ignition switch. I mean, I could take out the key and the car was still running!

What I've since learnt is:

The DRLs have two power inputs - so they are brighter in the daytime and dimmer at night (i.e. headlights on).
The ARB bar has only one intensity for the DRLs, so these two power inputs are combined via two diodes. The diode clearly failed and fixing this resolved the problem...for a while.
However what as not resolved is WHY the diode failed in the first place. Back in April in the high country the problem re-appeared after a solid day of wet driving and mud puddles.
Took it back, and this time they just cut the seconds power wire. My parting remark to them was "ok, so now you've just moved the problem somewhere else! I bet I'll be back."

Problem went away, until July when we had our first descent winter rains.
I eventually worked out water was the culprit. I disconnected the BBBar wiring harness and all was ok for over a month.
So, back I went. This time referred an auto elec.

Only last week I had the BBar completely rewired (at ARB expense) with a complete new set of electrics - harnesses, indicator lights etc.
Auto-electrician also ensured the harness was the correct length, properly covered entirely in heat shrink, and soldered every joint.

With any luck my issues are now solved - time will tell.

My only suggestion for your problem is to start disconnecting things in any way related to the lights. incidentally, I also had some really weird errors occur when the OBD2 ultra-gauge was not plugged back in properly by the dealer during a service. If the CAN bus gets bad data, all hell breaks loose.
Well that makes perfect sense after going to the beach i got a underbody wash then came home and did it with the hose and then put the sprinkler under it i dont get the car til next weekend so ill check it out then
__________________
2015 NX 265/65/18 bfg ko2's, TC mod ,radio speed wire mod, redarc BC , ARB CC bullbar ,old school bright as f#*k hellas,GME 4500, 2" king springs/ bilstiens
Reply With Quote
  #20  
Old 22-09-17
bullet4x4 bullet4x4 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: toowoomba
Posts: 27
Default

ok all sorted it was the ddl wiring it was full of water and has blown 1 or both diodes ARB is replacing the wiring thanks for the help it put me straight onto the problem with out really doing any leg work
__________________
2015 NX 265/65/18 bfg ko2's, TC mod ,radio speed wire mod, redarc BC , ARB CC bullbar ,old school bright as f#*k hellas,GME 4500, 2" king springs/ bilstiens
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gearbox trouble Scott22 Mechanical 6 06-10-14 07:42 AM
Dpf trouble Miki Zano Generation 4-1 Pajero 36 28-12-12 10:21 PM
trouble starting krisls Generation 2 Pajero 5 03-07-10 11:48 AM
First bit of trouble Rusty Generation 4-1 Pajero 5 20-06-10 08:37 PM
Paj In Trouble ! Proudy Generation 4-1 Pajero 1 04-03-08 02:10 PM


All times are GMT +10. The time now is 07:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.